Поредно мирно шествие в подкрепа на Украйна се проведе в София. Събитието е под надслов "Не сме неутрални!" и основното му искане е изпращането на военно-отбранителна помощ за Украйна.

А "Не сме неутрални" идва като контрапункт на заявките за "неутралитет" на партии и организации като "Възраждане", които докато се обявяват за мир (както те представят неутралитета), размахват руски знамена и знаци "Z" по време на техните демонстрации.

Шествието започна на площад "Александър Невски". Първоначално обявеният начален пункт бе пред сградата на Народното събрание, но се оказа, че от една организация, като гореописаните, са резервирали за митинги пл. Народно събрание за месец напред от вчера, когато от "Възраждане" проведоха контрапротест.

Организаторите на днешната демонстрация са гражданите, които инициираха големия протест в подкрепа на Украйна преди две седмици, който събра над 10 000 души. Те посочват, че България не може да остане неутрална, защото така се превръща в съучастник на агресора.

Пред руския културно-информационен център, където гражданинът Давид Джамбазов преди ден се завърза с бяла кърпа зад гърба и легна на плочките - като жертвите от Буча, се организира демонстрация - хората оставяха обувки - символ и в снак на почит към убитото мирно население на киевското предградие.