Бившата американска актриса Меган Маркъл, съпруга на британския принц Хари, стартира вчера подкаст, в който ще разнищва клишетата за жените, а първият ѝ гост бе тенис звездата Серина Уилямс, информира БТА като се позовава на Франс прес.

Дванадесетте епизода на подкаста, наречен "Архетипи" - име, което напомня за сина ѝ Арчи, но и за организация, която тя стартира заедно със съпруга си - ще бъдат "интимни и откровени" разговори между херцогинята на Съсекс и нейните гости. Това се казва в представянето на предаването в мобилното приложение "Спотифай".

В първия епизод Маркъл и Уилямс, които са приятелки и са от Лос Анджелис, разговарят, наред с други неща, за амбицията и за различното значение, което думата може да има, когато се отнася за жена.

"Дори не си спомням да съм усещала лично негативната конотация на думата "амбициозен", докато не започнах да излизам със съпруга си", казва Меган Маркъл, визирайки принц Хари. "И според някои очевидно амбицията е нещо ужасно - поне за една жена", продължава тя. 

В началото на август Уилямс обяви, че ще се оттегли от корта след 25 години и 23 титли от Големия шлем. Тя обяви, че иска да се "съсредоточи върху това да бъде майка" и върху "целите си в духовен план".

Херцогът и херцогинята на Съсекс се отказаха от кралския си живот във Великобритания през 2020 г. и се преместиха в Калифорния, където сега живеят с двете си деца. След пристигането си в САЩ те създадоха няколко сътрудничества, включително изгодни партньорства с "Нетфликс" и "Спотифай".

Принц Хари се очаква да публикува мемоарите си до края на годината.