Николай Хаджигенов, адвокат и бивш депутат, заля с червена блажна боя табелата на руското посолство в София. Един час по-късно бе арестуван и отведен с патрулка и белезници, като той предаваше на живо от телефона си разговора в полицейската кола. 

"Това е протест, прави се в цял свят, но само тук пред посолството има 18 жандармеристи, които не е ясно какво правят, докато някой от началниците им получава уртикария в момента", обясни Хаджигенов, до когото бе и неговият съратник Арман Бабикян.

Следващия път ще направим нещо друго, обеща Хаджигенов и заяви, че руската посланичка Елеонора Митрофанова е трябвало да бъде изгонена много отдавна, както и да изпратим военна помощ на Украйна.

Все още не е ясно дали властите ще санкционират Хаджигенов за постъпката му. 

"Един от жандармерията се опита да ми попречи, но не можа да ме стигне. Казаха ни да не си тръгваме. Аз им казах да ми сложат на място белезници, ама те казаха, че няма да ми слагат", обясни той.

Час по-късно Хаджигенов получи белезници, обвинение в хулиганство и безплатно возене с патрулка до ареста. Той обаче не спираше да предава и от полицейския автомобил.

Когато го попитаха дали има нетърпимост към лекарства и здравословни проблеми, той отговори:

"Имам нетърпимост към глупостта."