"Локомотив" (Пловдив) надигра и победи ЦСКА-София с 2:0 като домакин в мач от 26-ия кръг на Първа лига. "Червените" изиграха пореден неубедителен мач през пролетта и остават на втора позиция на девет точки от лидера Лудогорец, който има и мач по-малко.

"Смърфовете" изглеждаха преобразени след оставката и смяната на треньора Александър Тунчев и завръщането начело на отбора на Христо Колев-Бащата, който е с временен статут. След срещата, донякъде изненадващо, Христо Крушарски обяви, че се оттегля от финансирането и управлението на Локо.

ЦСКА-София също излезе без своя треньор Стойчо Младенов тази вечер, той изтърпява наказание и изгледа мача от козирката на стадиона в парк "Лаута". Тимът традиционно има трудности на терена на Локо, а този сезон загуби и от другия пловдивски голям отбор на терена му. 

"Локомотив" бе по-настойчивият отбор и поведе с гол на Райън Бидунга, който бе оставен непокрит в наказателното поле и вкара с глава след центриране на Парвиз Умарбаев в 16-ата минута.

ЦСКА-София бе съвсем предвидим в офанзивен план и не отправи нито един точен удар във вратата през първото полувреме. Единствено обичайното взаимодействие между Георги Йомов и Жорди Кайседо вещаеше опасност, но центриране на първия в 29-ата минута завърши с неточен удар с глава на еквадореца.

След почивката "Локомотив" бързо вкара втори гол и затвърди надмощието си. В 52-ата минута Бирсент Карагарен преодоля Мено Кох и с удар в близкия ъгъл прати топката в мрежата на Густаво Бусато. 

Наставникът на "червените" в този мач Анатоли Нанков опита промяна с тройна смяна след гола, като включи в игра Вилдсхут, Чарлз и Гарсес, но този ход се оказа безполезен и ЦСКА така и не осъществи нищо опасно в атака до края на мача.

Игровата криза идва в изключително неподходящ момент за ЦСКА-София преди важните мачове другата седмица - срещу "Славия" в полуфинал за Купата на България, и дербито с "Левски" от първия кръг на втората фаза.

По-рано днес "Славия" също загуби - с 1:2 като гост на "Ботев" (Враца).