Оперативно-тактическата авиация на руските ВВС и ракетни войски са поразили 85 военни обекта на Украйна, съобщиха от Министерството на отбраната в Москва.

Високоточни ракети с въздушно изстрелване са унищожили голям склад с боеприпаси на украинските войски в Днепропетровска област. МиГ-29 и Ми-8 на украинските войски, както и склад с авиационни оръжия, са били взривени на военно летище в Полтавска област

Руските системи за противовъздушна отбрана са свалили и четири украински дрона, съобщават от руското военно министерство. Оттам не съобщават за поразяване на цивилни цели за разлика от британското военно министерство, което днес съобщи, че Русия продължава да нанася удари по украински мирни граждани по подобие на атаката срещу жп гарата в Краматорск.

Руските операции са съсредоточени в Донбас, Мариупол и Николаев, руските ВМС продължават да изстрелват крилати ракети на територията на цяла Украйна, но се очаква засилване на активността на руската авиация в южната и източната част на страната, казва британското военно министерство. Според Лондон засега руските амбиции за създаване на сухопътен коридор между Крим и Донбас продължават да срещат съпротива.

Руските войски се прегрупират в Източна Украйна преди атака срещу Харков, заяви в интервю за CNN началникът на военното разузнаване на Украйна генерал-майор Кирил Буданов.

„Те се прегрупират към град Изюм през Белгород. Въвеждат допълнителни войски в Белгород, за да компенсират загубите си в Украйна. Първо планират да атакуват Харков. Те ще се опитат да довършат град Мариупол и едва след това, може би, ще се опитат да поемат инициативата да атакуват Киев“, каза Буданов.

Украински медии съобщават, че е отвлечен бившият областен управител на Херсон Андрей Путилов, като не се знае нищо за местонахождението му.