„Една година ние не управляваме и все ние сме им виновни, а баща им Румен Радев не е виновен. Само в една сфера са по-добри - кражбата. И се държат като мутри”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Хасково.

Хасково бе втората спирка от новата обиколка на премиера из страната, този път без джипка на горското, но придружен от всички депутати от парламентарната си група. Първото такова посещение бе във Враца, отново в почивен ден, за ужас на неговите депутати, които вече се оплакват в кулоарите, че не могат да отсъстват от заседания, когато си искат, както когато бяха на власт.

Пред симпатизантите си бившият премиер отрече да има къща извън Банкя, кюлчета или пари.

„Целият този комплект, финансиран от мутрите в България, се изправи срещу мене. Грабят ви. За моите противници кой е най-големият ми грях – не дадохме мрежите на енергийния системен оператор, пуснахме чисто нови далекопроводи и свързахме България с Румъния и Гърция. Второ - не могат да ми простят, че не продадох тръбите - 100 % са ваша собственост – защо оставяте да ви ги крадат под носа? Сега, ако в едно дружеството имаш 2 млрд. лв. и изтеглиш тях, те ще кажат, че това са някакви стотици милиони. Усещате ли как ви грабят, как не виждате?”, попита Борисов.

Борисов настоя някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест на управляващите за наркотици по повод клипа на министъра на културата Атанас Атаносов (ПП). Той даде пример и с пернишка дискотека, в която попитали: „Извинете това частен бой ли е?” Ние питаме: „Това само бой на управляващите ли е или можем и ние да се включим?”, продължи с имитацията Борисов.

Той даде примери с раздорите в кабинета, като цитира Тошко Йорданов (ИТН) от бТВ за това, че съветничката на премиера Весела Чернева  (която бе говорител на външния министър на ГЕРБ Николай Младенов - б.р.) е потвърдила за вдигане на ветото за РСМ, както и Ива Митева, която в ефира на Нова телевизия разказа за натиска над Каримански. 

Борисов засегна темата и с парите в МРРБ.

„Гинат хора по пътищата, „Тракия” е в безобразно състояние. Вчера жена почина заради строшена мантинела. „Марица” не е чистена от година. Обещаха по 4 магистрали на година, а метър не са направили. Една лъжица асфалт не са изсипали”, каза Борисов.  

По думите му най-големият грях на Радев е, че е разделил обществото. 

„Страшен хаос е по курортите. Мините са чак до Босфора.  Няма да загине България, пак ще оцелеем, но ще минем през бедност и страдание.

При нас питаха защо тази плочка е сложена накриво, а те нямат такива проблеми, защото нямат 1 сложена плочка”, каза Борисов.