"Динамо" (Загреб), който елиминира "Лудогорец" в предишната фаза, влезе в груповата фаза на Шампионската лига. Жребият е тази вечер от 19 часа наше време в Истанбул - градът, домакин на финала.

Хърватският първенец трябваше да мине през продълженията в реванша с норвежкия "Бодьо Глимт". Резултатът бе 2:1, а в първата среща - 0:1.

В продълженията домакините вкараха два гола, победиха с 4:1 и с общ резултат 4:2 стигнаха голямата си цел.

Попаденията за хърватския тим вкараха Мислав Оршич в 4-ата минута, Бруно Петкович в 35-ата (със зазна ножица), Йосип Дръмич в 117-ата и Петър Бочкай в 120-ата, а за гостите точен беше Алберт Грьонбек в 70-ата минута.

Шотландският "Рейнджърс" се завръща в най-престижния европейски клубен турнир след 12-годишно отсъствие, в което мина през фалит и започване от четвъртото ниво на професионалния футбол в страната.

Тимът спечели с 1:0 като гост на ПСВ "Айндховен" (2:2 в първия двубой).

Голът заби хърватския нападател Антонио Чолак в 60-ата минута. Големият съперник "Селтик" попада директно в турнира, тъй като е шампион, така Шотландия има двама представители.

ФК "Копенхаген" също продължава напред, след като завърши 0:0 като гост на турския шампион "Трабзонспор" (2:1 общ резултат).

Първият кръг на груповата фаза започва на 6 септември.