Георги Йомов от ЦСКА-София е дал положителен проба на допинг тест след домакинския мач с “Македония Гьорче Петров” в Лигата на конференциите, съобщи клубът.

Поради изискване за конфиденциалност от УЕФА, не е ясно какво е забраненото вещество.

Ще има разследване на случая, на първо време правата на Йомов са спрени за 90 дни, а до 1 септември той трябва да даде обяснение пред антидопинг институциите.

Положителната проба е причината крилото да остане извън групата на реванша с “Базел”, загубен с 0:2. Футболистът не е говорил, откакто гръмна скандалът.

Пълният текст на съобщението на ЦСКА-София:

На 25.08., няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция.

Предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 01.09. да даде своето становище пред международните антодопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.

Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено.