Тир, превозващ 88 нелегални мигранти, е задържан в Бургас тази сутрин, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в града. Установен е шофьорът на товарния камион - 60-годишен македонски гражданин.

Товарният камион и водачът му са задържани около 6:45 часа на булевард “Захари Стоянов”. Превозваните са само мъже от афганистански произход. Установено е, че същите са натоварени в района на гр. Дебелт, като товарният автомобил се отправил към Бургас. Там е спрян от полицейски служители на Четвърто Районно управление към Областната дирекция на МВР в морския град.

По случая е образувано досъдебно производство.

Паралелно с това бяха задържани още 53 мигранти от Афганистан в района между селата Габър и Дебелт, Бургаска област. Това е станало рано тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в морския град.

Нелегалните мигранти са открити в гориста местност между двете села. “Превозно средство не е установено, явно са били там на изчакване до идването на такова, което да ги отведе от района. Към момента не ясно дали те са били от една група със задържаните в тира, това ще се установява, каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Образувани са досъдебни производства.