Камен Костадинов, дългогодишен член на Централното оперативно бюро на ДПС и ключова фигура в партията, е починал внезапно от масиран инфаркт, съобщи бТВ.

Костадинов бе депутат в четири Народни събрания, част от основното ръководство на партията и сред най-приближените на почетния лидер Ахмед Доган.

Роден през 1970 г., Костадинов влиза в политиката като депутат в 38-мото Народно събрание през 1997 г. За кратко напуска ДПС, през 2003 г. се завръща. Освен като политик, дълги години бе член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Костадинов не бе депутат през последните години, но въпреки това бе определен за водач на кандидат-депутатската листа на ДПС във Велико Търново, един от най-тежките избирателни райони за Движението. Водач на листата там на последния парламентарен вот бе Делян Пеевски.

Камен Костадинов бе близък на президента на БФС Борислав Михайлов. Той бе част от ръководството на футболната ни централа до смъртта си. Беше водещ на конгреса на централата миналата есен, когато Димитър Бербатов влезе в спор за президентския пост с Михайлов.

Опелото и поклонението пред тленните му останки ще се състои във вторник, 30.09.2022 г от 13 ч. в църквата “Света София” в София.