На 9 април (събота) започнаха снимките на новия сериал на БНТ - "Вина". Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия и се очаква да е готова през есента на 2022 г.

Виктор Божинов, Елена Телбис и Владимир Зомбори

 

Първият снимачен ден на "Вина" беше заснет в с. Хърсово, Мелник. Локацията е важен акцент и допълнителен "участник" в лентата. Магнетичното действие на района носи духа на винарството и метафорично говори за конфликтите и взаимоотношенията на персонажите. 

Владимир Зомбори

 

В семейната драма се преплитат две основни теми – напитката на боговете и вината, която човек изпитва в своя живот. 12-серийният филм се развива около винената индустрия. Разказва за млад мъж, принуден след смъртта на вуйчо си да загърби привидно подредения си живот в САЩ и да възроди винарната му.

Елена Телбис

 

Желанието му е силно, опитът – нулев, а наследството отчайващо. Залежали бъчви, дългове и работници, които скоро ще останат на улицата. Само своенравната еноложка на избата може да го измъкне от кашата. Баща ѝ обаче се оказва скрит съдружник в бизнеса, чиито планове не съвпадат с тези на "натрапника".

Тайни и вина от миналото са на път да провалят всичко. 

Режисьор на сериала е Виктор Божинов, а сценаристи са Нели Димитрова и Ваня Николова. В ролите зрителите ще видят актьорите Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро и други.

"Нашият екип реши да подпомогне и да разкаже една история, която е свързана с проблемите на хората, които се занимават  с производство на българско вино", сподели Виктор Божинов на пресконференцията във вила Мелник, с. Хърсово.

"За първи път стъпваме на това място, моят герой не трябваше да бъде запознат със света на виното. Тоест, всички ме пазеха от това да знам разни термини и ще ми е изключително любопитно да навляза в този непознат за мен свят. Аз самият не съм човек, който пие вино, но навлизайки в тази тематика нещата започнаха да ми се yслаждат", изтъкна актьорът Владимир Зомбори.