Халфът на "Ювентус" и френски национал Пол Погба обяви, че станал жертва на опит за изнудване и заплахи от криминална банда. Властите в Италия и Франция вече водят разследване.

Погба, който се завърна в "Ювентус" през лятото, след като изтече договорът му с "Манчестър Юнайтед", публикува позиция в неделя, след като брат му Матиас качи видеоклип в туитър. В него Матиас говори на френски, испански, английски и италиански език и обещава да направи "големи разкрития" за по-малкия си брат и за неговия агент Рафаела Пимента.

"Компетентните органи в Италия и Франция са информирани преди месец и няма да има повече коментари за разследването", написа Пол Погба в позицията си, която бе подкрепена от адвокати, майка му Йео Мориба и агента му.

Френски прокурор заяви пред агенция "Ройтерс", че се води разследване по случая.

"Потвърждавам, че разследване бе отворено на 3 август за опити за изнудване и заплахи от организирана криминална банда", заявиха от офиса на прокурора.

Според британския в. "Дейли мейл" халфът е свидетелствал, че през март бил завлечен в апартамент, където от него поискали 13 милиона евро. Опрели оръжие в главата му. Световният шампион бил следен и в Манчестър. Изнудването продъжило четири месеца.

29-годишния Погба лекува контузия на коляното, като няма да се наложи операция, а "консервативно лечение", за да може да е готов за Световното първенство в Катар, което започва на 20 ноември.