"Манчестър Сити" - "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул" - "Виляреал" са полуфиналите в Шампионската лига. Тази вечер английският шампион стигна до 0:0 като гост на "Атлетико" (Мадрид) и продължава заради 1:0 в първата среща.

Двубоят на стадион "Уанда Метрополитано" имаше скандален край, като играчи почти се сбиха, а реферът извади червен картон.

Доста по-спокойно и с голове беше на "Анфийлд", където "Ливърпул" си позволи 3:3 срещу "Бенфика" (3:1 в Лисабон).

"Атлетико" - "Манчестър Сити" 0:0

Гостите можеха да открият резултата през първото полувреме, но Илкай Гюндоган удари греда с изстрел отблизо, като в ситуацията се стигна до разбъркване. 

"Сити" контролираше играта, а домакините опитваха контри, директни действия и статични положения. В края те създадоха суматоха, като поне в три случая можеха да отбележат и да вкарат спора в продължения.

Удари не попаднаха в целта, намеси имаше вратарят Едерсон. В последните минути се стигна до стълкновения край тъчлинията. Фил Фоудън започна да се превива след единобортво, а домакините се вбесиха от това, че той се върна в очертанията на терена - за да печели време.

Имаше дърпане, бутане, хващане за коси (Стефан Савич - Джак Грийлиш), закани... Съдията вдигне втори жълт и червен картон на Фелипе, а стана ясно, че разправиите са продължили и след последния сигнал - бе присъдено над 10 минути добавено, в което "Атлетико" отново пропусна.

"Ливърпул" - "Бенфика" 3:3

Домакините бяха с експериментален състав, най-малкото се борят на три фронта Те повеждаха с 1:0 и 3:1. Разписаха се Конате, Фирмино (2), а за гостите вкараха Гонсало Рамос, Яремчук и Нунеш.

Полуфиналите са на 27 април и 4 май, финалът - на 28 май в Париж.