Последователи на протестното движение „Бунт срещу унищожението“ нахлуха в пленарната зала на Камарата на общините (долната камара на британския парламент) и с помощта на силно лепило се залепиха във верига един за друг около стола на парламентарния председател, предадоха световните агенции, като се позоваха на пост на движението в Туитър.  

Активистите публикуваха видео, на което  се виждат петима протестиращи в залата на камарата, които държат банери с надпис: „Оставете хората да решат“ и „Гражданско събрание сега“, както и други активисти, които са залепени един за друг. Парламентът в момента е в лятна ваканция.

Нахлулите в залата активисти освен това са произнесли реч, в която се казва: „Ние сме в криза. Не можем да си позволим да продължаваме по този начин“.   

Представители на Камарата на общините съобщиха, че взимат мерки заради случилото се. "Знаем за инцидента в сградата на парламента и се опитваме да се справим с него, разглеждайки го като случай, изискващ неотложна реакция", каза те. 

Някои части на парламентарната сграда са обикновено отворени за посещение от обикновените граждани, въпреки че достъпът до залата за дебати е ограничен до обиколка с гид.

„Бунт срещу унищожението“ е група, която вече е предизвиквала хаос в трафика на Централен Лондон. Типично в неин стил са протести с настояваме за спешни действия в борбата с изменението на климата, и проблемите, свързани с него.

БТА