Атомни рифове, съчетани с лирични отклонения от студени акорди, пълният с изненадващи хармонии глас на Дейв и... доста по-широко участие на хората от сегашния състав на "Мегадет".

Да ни е честит албумът The Sick, The Dying… And The Dead!

Това е шестнадесети албум на момчето, което някога "Металика" изхвърлят заради проблеми с дисциплината (и пиячката) и което тогава страшно, ама страшно им се ядосва. И си прави своя траш група.

В последния ден на премиерата (петък) излезе и третото видео от видеотрилогията - титулното The Sick, The Dying… And The Dead!

Излишно е да казваме, че музика, текст, продуцент на клипа и на звука е - да, ама как познахте?! Самият Дейв Мъстейн.

Затова пък едно от първите видеа бе на песента Night Stalkers, за която Мега-Дейв казва, че "Не знае дали е най-бързата..." Факт е обаче, че в нея има рап!

Легендата Ice-T е поканен, защото е бил рейнджър. А пък става въпрос за 160-а американска дивизия.

В тази страхона тава има две песни, съавторство на ненорм... пардон - страхотния белгиец барабанист Дирк Вeрбюрен. Нищо че той е абсолютен дебютант в студийни записи на бандата. Между другото - гледахме ги последния път в София именно с него и преживяването беше неописуемо.

В доста песни сега са подписът и почеркът на разкошния бразилски китарист Кико Лурейро, който пък е едва за втори път в студиото с "Мегадет".

Има и парче, което се казва Dogs of Chernobyl и... невероятно, но факт - е любовна песен. За стиховете  е помагал човекът, който е правил лъчетерапия на Дейв, който се лекуваше от рак на гърлото.

Има и още интересни неща - например Сами Хагър от "Ван Хален" лично пее в неговата This Planet's on Fire, направена като бонус трак.

Друг кавър е Police Truck на култовите американски нещо-като-пънкари Dead Kennedys.

И ако случайно сте се питали: макар The Sick, The Dying… And The Dead! да отне повече от 2 години на бандата, след сексскандала и доста позорното уволнение и бас партиите на Дейв Елефсон, направени дотогава са премахнати. Целия бас наново записва Стив ДиДжорджо от "Тестамент". 

А целия нов албум може да намерите на този линк. Не забравяйте слушалките!