ЦСКА-София завърши ударно летния трансферен прозорец, който в България затваря днес. Клубът привлече трима млади футболисти, като двама от тях считани за големи таланти.

Финализирано бе вече анонсираното привличане на Марселино Кареасо, колумбийско дясно крило на 22 г. Играчът идва като заместник на Георги Йомов, който бе уличен в употреба на аналобел стериод и тепърва му предстои битка в УЕФА.

Смята се, че шансовете на национала не са големи.

„Благодарен съм на Господ за този голям шанс, който получих. Знам, че съм в голям клуб и ще дам всичко от себе си за публиката и за треньорите, за да продължим победния си ход”, казва Кареасо, цитиран от сайта на ЦСКА-София.

Той е бил откупен от “Онсе Калдас”, където той започва футболната си кариера още от юношеска възраст. ЦСКА-София не разкрива финансовите параметри.

Днес “червените” си осигуриха арменския национал Жираир Шагоян, 21-годишно крило. Младокът има 7 мача за първия тим на страната си.

През последните години играе под наем от “Арарат” за БКМА (Ереван). За тима има общо 54 мача, в които записва 54 гола и прави 26 асистенции. Най-силният му сезон е 2019/20, когато вкарва 28 гола и става голмайстор на Първа лига - второто ниво на арменския футбол.

За финал - от “Българска армия” се похвалиха с привличането на нападателя на “Септември” Симеон Александров, който е едва на 18 г., на това не пречи в 8 мача от началото на сезона да има 8 мача, 4 гола и една асистенция.

Той впечатлил Саша Илич в мача между двата отбора наскоро. Юноша е на “Локомотив” (Пловдив), преминал в Септември, за който играе и във Втора лига през миналия сезон.