"Динамо” (Загреб) поднесе изненадата на старта на груповата фаза на Шампионска лига с 1:0 над “Челси” в мач от група Е на ст. "Максимир".

Английският отбор направи рекордна в цяла Европа лятна селекция, като похарчи малко под 300 милиона паунда. А “Динамо” елиминира в предварителната фаза “Лудогорец”.

Победният гол за една от най-престижните победи в историята на отбора от хърватската столица реализира Мислав Оршич в 13-а минута след великолепна контра.

Лондончани имаха ситуации да вкарат, но отново проличаха проблемите им от началото на сезона. В края Мейсън Маунт пропусна да изравни, вратарят Доминик Ливакович спаси.

В останалите групи фаворитите не допуснаха грешки. В гр. F шампионът “Реал” (Мадрид) разби “Селтик” с 3:0 в Глазгоу, но с тревога чака новини за контузията на Карим Бензема. Головете вкараха Винисиус, Модрич и Еден Азар.

В тази група впечатлява победата на “Шахтьор” (Донецк) като гост на “РБ Лайпциг” - 4:1. Украинският тим нанесе удара си в края на срещата.

“Манчестър Сити” мина и през “Севиля” - 4:0. Два гола бяха дело на Ерлинг Холанд.

В най-интересния мач от първата вечер “Пари Сен Жермен” надделя с 2:1 над “Ювентус” на “Парк де Пренс”. Килиан Мбапе реализира две прекрасни попадения преди почивката. В 53-тата Маккени намали, а Юве можеше да стигне и до равенство.

Резултатите

Група Е
“Динамо” (Загреб) - “Челси” 1:0
“Залцбург” - “Милан” 1:1

Група F
“Селтик” - “Реал” (Мадрид) 0:3
“РБ Лайпциг” - “Шахтьор” (Донецк) 1:4

Група G
“Борусия” (Дортмунд) - ФК “Копенхаген” 3:0
“Севиля” - “Манчестър Сити” 0:4

Група Н
“Бенфика” - “Макаби” (Хайфа) 2:0
“Пари Сен Жермен” - “Ювентус” 2:1

Тази вечер са срещите и в другите 4 групи.

Група A
“Аякс” - “Рейнджърс”, от 19:45 ч
“Наполи” - “Ливърпул”

Група B
“Брюж” - “Байер” (Леверкузен)
“Атлетико” (Мадрид) - “Порто”

Група C
“Интер” (Милано) - “Байерн” (Мюнхен)
“Барселона” - “Виктория” (Пилзен)

Група D
“Айнтрахт” - “Спортинг” (Лисабон), от 19:45 ч
“Тотнъм” - “Олимпик” (Марсилия)