Шестнадесетгодишно момиче, настанено в болница „Св. Анна” след ужасяваща катастрофа на 6 септември вечерта край Панчарево, е починало днес, съобщиха от лечебното заведение. То беше с тежка черепно-мозъчна травма, тежка гръдно-коремна травма, фрактури на бедрени кости и ключица.

Добра новина е, че няма опасност за живота на 18-годишното момче, което също пострада в тежката катастрофа с един убит на място и 8 ранени Той е в съзнание, напълно адекватен и контактен, съобщиха от болница „Царица Йоанна - ИСУЛ“, цитирани от бТВ.

Младежът ще бъде приведен за долекуване в Клиниката по ортопедия и травматология, където му предстои дълго лечение заради множеството фрактури. Ще бъдат назначени и допълнителни изследвания за уточняване на гръдната травма, която досега също притесняваше лекарите. Това съобщи доц. д-р Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Както и Клуб Z писа, вечерта във вторник - 6 септември, БМВ, изпреварващо в насрещното се вряза челно в 2 коли - "Мазда"и VW Голф. Водачът на БМВ-то загина на място, а спътничката му бе откарана в много тежко състояние в болница.

Двете пострадали коли обаче са били пълни с тийнейджъри. 18-годишният водач, за когото сега дойдоха добри новини, е возел три момичета на между 14 и 18 години. Именно сред тях е починалото дете, което още при пристигането в "Св. Анна" бе съобщено, че е било в кома и в много тежко състояние.

Леки наранявания получиха 18-годишният водач на лекия автомобил VW и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Според информация на Нова тв взетите посмъртно проби на шофьора са установили 1,80 промила алкохол в кръвта и 2,3 в урината.