Точно в 9:00 часа на 5 януари, първия работен ден, започна официално данъчната кампания, съобщиха от Националната агенция по приходите. В офисите на приходното ведомство всеки може да подава декларации за доходите си от 2014 г.

Но реално подаването на документи можеше да стане през интернет още от първите минути на 2015 г. През почивните дни от НАП съобщиха, че първата декларация за доходите за предходната година е била подадена точно 40 минути след полунощ на 1 януари.

От сайта на ведомството www.nap.bg всеки може да изтегли образци на данъчни декларации и други документи, както и да се запознае с инструкции за попълването им.

Гражданите трябва да подадат в срок до 30 април декларации за доходите през м.г., които са получили извън трудовите си възнаграждения. Те могат да го направят и през интернет, като за това трябва да се снабдят с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в данъчните служби по местожителство. Ако в срок до 31 март те подадат декларацията си онлайн, ще получат 5% отстъпка върху дължимия данък.