Тайсън Фюри защити световната си титла по бокс в тежка категория (на Световен боксов съвет) с нокаут в 6-ия рунд срещу Дилиън Уайт пред рекордните за боксов мач в Европа 94 хиляди зрители на стадион "Уембли" в Лондон.

С десен ъперкът (долу) Циганския крал прати на пода опонента си и остана непобеден. Уайт (31 мача, 3 загуби) се изправи и опита да продължи, но залитна точно в съдията, който нямаше друг избор, освен да прекрати срещата.

Фюри (33 мача, 32 победи, 1 равенство) доминираше във всички рундове преди това, личеше, че е въпрос на време да приключи сблъсъка. Беше и по-свеж.

След края, освен че изпя любимата си песен American pie, британецът заяви, че е обещал на съпругата си Парис това да е бил последният мач в кариерата му.

Той говореше за отказване и в месеците преди двубоя. Все пак използва думата "може", не беше напълно категоричен.

American pie на Дон Маклийн ехтеше на арената и във впечатляващото подгряващо шоу на Фюри преди срещата.

Излизането му продължи цяла вечност, съпроводено със звукови и светлинни ефекти, традиционното сядане на трон, но след това бързо пролича, че отново бе подплатено с класа. Показа, че беше във форма.

Дилиън Уайт, който дълго чакаше този мач, опита да изненада опонента си с обратен гард.

Първият рунд бе предпазлив, но след това Циганския крал методично започна да налага стила си, възползвайки се от ръста, по-дългите си ръце и по-добрата техника.

В четвъртия рунд съдията на ринга два пъти прекъсна мача, за да предупреди боксьорите за непозволени прийоми. Искрите напрежение не нарушиха концентрацията и плана на Фюри, нещо, което Уайт може би целеше. 

Шампионът спечели и петия рунд, а в края на шестия издебна момент и зарадва феновете си със зрелищен ъперкът. 

Сега мнозина се питат дали наистина ще изпълни заканата и ще окачи ръкавиците, след като още не е играл обединителен за световните титли мач с Антъни Джошуа или Олександър Усик.

Отговорът ще дойде след реванша между двамата през лятото.

А по време на боксовата гала на "Уембли" реч на видео произнесе бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко, който благодари на британците и на спортния свят за подкрепата.