Едмонд Назарян взе със сребърен медал на Световното по борба класически стил в Белград. На финала при 60-килограмовите младият състезател загуби от двукратния световен вицешмапион Жолман Шаршенбеков (Киргизстан) с 2:11.

Това е трето отличие за Назарян тази година, след титлата на европейското при 20-годишните и среброто при мъжете от континенталното първенство. А ден по-рано в сръбската столица вицешампион стана и Кирил Милов.

Така класиците приключиха с два медала.

Мими Христова ще спори за бронза. Европейската шампионка от 2020-а постигна две категорични победи в категория до 65 кг, като на старта се наложи с технически туш 11:0 над Йелена Шалягина (Казахстан), бронзовата олимпийска медалистка от Пекин 2008, а на четвъртфиналите срази и Татяна Рижко (Украйна), настояща №1 в Европа, с 12:8.

Но на полуфиналите не успя срещу японката Мива Морикава, която е световна вицешампионка от 2021-а, 0:3. Така утре Христова продължава в "малкия финал".

От надпреварата отпадна Миглена Селишка (50 кг), която в първата среща загуби от нигерийката Миесиней Дженезиз с туш.

В сряда излизат бронзовата олимипйска медалистка Евелина Николова (57 кг), чиято първа съперничка ще бъде Цигуми Сакурай, №1 в света за 2021-а, както и София Георгиева (68 кг) срещу виетнамката Диеу Туонг.