Откровението на един редови униформен от районно управление в Бургас предизвика вълнения и вълна от най-често положителни реакции в социалните мрежи. Особено на фона на последните събития: на единия полюс - загиналите двама служители, убити от мигрант с автобус, и изнесеното за Симона Радева - приятелката на Георги Семерджиев.

Изповедта "на прощаване" с професията на инспектор Иван Панделиев бе препечатана и от най-големия синдикат - СФСМВР.

Публикуваме я с незначителни съкращения:

"12.09.2022 г.! След повече от четвърт век - близо 26 години, днес официално напуснах МВР. Напуснах го по лично и собствено желание (достатъчно стаж съм придобил за пенсия, остават броени години за възраст, само да сме здрави).

В тези дълги години имах възможността да се уча и работя със страхотни колеги и ръководители... За огромно мое съжаление има такива, които вече не са сред нас.

Никога няма да забравя последното ми дежурство в МВР, когато си говорихме дълго с прекрасните колеги Наско и Данчо (Атанас Градев и Йордан Илиев, които загинаха на 25 август т.г., след като автобус, пълен с мигранти, помете патрулката им, бел. ред.), които бяха еталон за добри полицаи, готови винаги да се пуснат в огъня за каузата!

Четох редица постове затова как те не са били обучени и излишно са рискували живота си. Много хора пишат пред компютъра, но малко хора знаят, че в полицейската професия има много случаи, в които заради прекалено големия адреналин, дори и една неволна грешка, те праща в мрака...

Една от причините за това да напусна МВР, е това, че вече не е това работата, която съм обичал толкова години. Помагал съм на хиляди хора, като никога не съм ги делял на хора с положение, хора с връзки...

И в заключение една молба имам към всички мои приятели - уважавайте полицаите, те са страхотни хора, които също мислят като вас, имат семейства и имат мнение като вас. Но за съжаление те винаги са на "барикадите"! Между народа и уникалните некадърници в парламента и политиката! Защото нямат друг избор, това е просто тяхната професия!

И сред тях има недоразумения като "колежката" в София, но това няма как да се промени, при положение че през няколко месеца се сменят ръководители, пряко подчинени на определени политически партии, които назначават техни хора и послушковци, роднини, любовници и прочее!

Имам една моя сентенция - "Няма нищо по-лошо от това да виждаш прост човек с власт". За съжаление много лоялни и прекрасни служители на МВР страдат от това! Телефонът ми е винаги отворен за хора, които имат нужда от помощ! Да сте живи и здрави!"

Целия текст може да видита на сайта "Флагман".