Никола Цолов (15 г.) се адаптира отлично към новия болид и към пистите на новия сезон на Формула 4, обяви самият той на видеопресконференция. 

Младият български пилот нашумя по-рано тази година, тъй като стана част от академията на тима от Ф1 “Алпин”. Също така подписа договор с А14, мениджърската агенция на двукратния световен първенец Фернандо Алонсо, който е негов ментор.

Цолов кара за отбора “Кампос рейсинг”, в който някога е започнал и Алонсо. По време на тестовете испанецът е в постоянен контакт с Никола и му дава съвети за спецификите на пистите и колата, каза младият българин.

Сред кумирите на таланта, освен Алонсо, е също Аертон Сена, който се е състезавал с N12. Именно този номер е предпочитан от Цолов. 

„Успях да опозная и да се сприятеля със своите съотборници, с които тренираме заедно. Когато обаче съм на пистата, нямам приятели“, с усмивка коментира Цолов.  

Състезанията с участието на Никола ще бъдат предавани пряко в България, благодарение на „Булсатком“, която обяви, че е подписала споразумение за спонсорство с A14.

То включва брандиране с логото на „Булсатком“ на състезателния болид на Никола Цолов, на неговата каска и т.н. Клиентите на “Булсатком“, както и на водещите тв оператори, ще могат да гледат състезанията по телевизия b1b.box. 

Ще бъдат излъчени всичките седем кръга от шампионата. Първият ще се проведе този уикенд, 30 април - 1 май, в Портимао, Португалия, а вторият в Херес, Испания, на 28-29 май. 

Последният кръг ще е в Барселона на 12-13 ноември.

През 2020 г. родителите на Никола Цолов са избрали за него малък частен испански отбор от Овиедо. Там той привлича вниманието и в края на 2022 г. бе поканен лично от Фернандо Алонсо да участва в отбора му на състедание в Дубай. Там младата надежда впечатли със скоростта си и отношението към спорта.