"Левски" обяви, че привлича като свободен агент бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов. Юношата на клуба подписва договор за две години.

Атакуващият халф напусна "Герена" като юноша и премина в "Литекс", той така и не е носил екипа на първия тим. Първите си стъпки прави в "Септември".

В чужбина игра в "Газиантепспор" и в руските "Кубан", "Спартак" (Москва), "Рубин", "Ростов" и "Сочи", контрактът му с който изтече и не бе подновен. 

Попов е на 34 г., три пъти е Футболист № на България, с 90 мача и 18 гола за националния отбор.

"След почти 12 години футболен път в чужбина и няколко трофея спечелени зад граница, мисля, че дойде времето и моментът да се завърна у дома! Там откъдето започна всичко! В момент, толкова важен за Левски и за Мъри, казва Ивелин Попов, цитиран о официалния сайт на клуба. - Треньорът дал ми криле за големия футбол, е ред аз да се отплатя!

През годините, както и към днешна дата съм бил канен и от други - български и чуждестранни отбори, за което благодаря. Но истината е, че гласът на Сърцето винаги е бил един! Не съм от хората, които ще говорят много, ще дават интервюта, и ще залъгват с гръмки фрази. Аз идвам за да печелим! Левски е вечен!"

За завръщане на Попов на "Герена" се говори от миналата година, когато се завърна Станимир Стоилов. Попето се присъединява към бившия си съотборник в "Литекс" Георги Миланов, познава се добре и с вратаря Николай Михайлов.