"Лудогорец" отстъпи пред "Бетис" (Севиля) с 2:3 в зрелищен и оспорван мач в група С на Лига Европа, игран на стадион "Бенито Виямарин". Това е първото поражение на "орлите" в турнира тази сезон, след като преди седмица те сразиха фаворита "Рома" в Разград.

Българският тим догонваше през целия мач - от 0:2 и 1:3, но в края пропусна да отмъкне поне точка.

"Бетис" поведе в 25-ата минута. Серхио Каналес отправи шут от разстояние, вратарят Серджио Пад се намеси и боксира, топката достигна до Хуан Миранда, който се опита да стреля, но намери Луис Енрике и той с глава отблизо вкара за 1:0.

"Лудогорец" направи сериозен пропуск в 29-ата, като кълбото попадна в Каули Оливейра, но ударът му беше отразен от чилиеца Клаудио Браво.  

Ветеранът и бивш испански национал Хоакин отбеляза изключително красив гол в 39-ата минута за 2:0. Опитният нападател отправи техничен диагонален удар от границата на наказателното поле и вкара топката в левия ъгъл на вратата.

"Лудогорец" върна интригата в първата минута на добавеното време. Националът Кирил Десподов изненада Клаудио Браво от малък ъгъл от фаул, а топката премина голлинията при закъснялата намеса на стража.

Втората част започна с положения и пред двете врати.

В 59-ата минута Серхио Каналес шутира от дистанция, Серджо Падт не се намеси по най-добрия начин, топката мина между ръцете му и влезе във вратата за 3:1.

"Лудогорец" върна още един гол точно четвърт час преди изтичане на редовното време. Защитата на домакините не изчисти добре след изпълнение на корнер и Рик Джонатан от около 20 метра направи 2:3. 

В третата минута на допълнителното време Дани Гропер беше изведен от Каули Оливейра на голова позиция в наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата. 

В другия мач от групата "Рома" победи десет играчи от ХИК "Хелзинки" с 3:0. Гостите рано получиха червен картон.

На 6 октомври "Лудогорец" гостува на ХИК.