Един от най-известните и могъщи футболни агенти Мино Райола е в тежко състояние и се бори за живота си, обяви италианската агенция АНСА. Причината засега не е известна.

Редица световни медии, цитирайки източници от Италия, обявиха по-рано днес, че Райола е починал на 54-годишна възраст.

Източник на АНСА от болница „Сан Рафаеле“ в Милано отрече информациите и потвърди, че състоянието му е сериозно. Опровержение бе написано и в профили на Райола в социалните мрежи - от негово име.

Популярният италиански журналист Фабрицио Романо съобщи за изказване на д-р Алберто Дзангрило, в което лекарят казва, че е възмутен от телефонните обаждания на псевдожурналисти, които "спекулират с живота на човек, който се бори за оцеляване".

През януари се появиха информации, че Райола е постъпил в болницата в Милано, за да претърпи операция. По-късно мениджърът лично отрече да се е подлагал на хирургическа интервенция и заяви, че е посетил болничното заведение за рутинни прегледи.

„Текущо здравословно състояние за тези, които се чудят: ядосан, че за втори в последните 4 месеца ме убиват. Изглежда също може да ме реанимират“, се казва във въпросното съобщение, публикувано на страници на Мино Райола в четвъртък.

Италианецът - недолюбван от някои големи клубове, е агент на звезди като Златан Ибрахимович, Джанлуиджи Донарума, Пол Погба, Ерлинг Холанд и други.

Състоянието на футболния мениджър се оценява на над 70 милиона евро.