За втори пореден път "Левски" би много слаб ЦСКА-София - 2:0 от 11-ия кръг на Първа лига на стадион "Васил Левски". В края на миналия сезон "сините" надвиха  "червените" и във финала за Купата, а това е първата им победа над опонента от 2019 г. насам.

"Левски" бе категорично по-силният отбор, но трябваше да чака до 78-ата минута, когато героят от въпросния финал Илиян Стефнов, влязъл този път от скамейката, откри - 1:0. В 81-ата Уелтон удвои.

В края на срещата Иван Турицов от ЦСКА-София получи червен картон след разглеждане на ВАР - за удар с лакът.

В 17-ата минута символичните гости отбелязаха гол - всъщност автогол при рикошет във вратаря Пламен Андреев. Тогава видеото влезе в действие за първи път и попадението бе отменено заради засада на Туфегджич, който пропусна да преодолее Андреев, а Хосе Кордоба изчисти нескопосано в тялото на Андреев.

Малко след това Джонатан Линдсет от ЦСКА-София удари греда. Това бе и най-смисленото, което успя да направи тимът на Саша Илич за целия мач. Друга голова възможност бе създадена едва при 2:0 за съперника.

В останалото време "Левски" бе значително по-добър, опитваше да играе футбол - за разлика от своя съперник, и логично взе връх.

Отборът на Станимир Стоилов започна агресивно, с преса и мисъл за атака от първите минути. Играта се водеше предимно пред Густаво Бусато. Най-добрата ситуация пропусна Роналдо в 10-ата - Бусато парира опита му да отбележи "очи в очи". В още няколко атаки голът бе близо.

Дълъг и тежък ден имаше националът Турицов, пропукал се многократно, а "венец" на слабата му игра бе червения картон.

При първата си атака ЦСКА-София отбеляза гол, но Лазар Туфегджич се оказа в засада. Ударът на Линдсет бе проява на индивидуална класа - при отбита топка от корнер.

В ответната атака Роналдо се размина с топката на метри от голлинията. 

След почивката играта бе накъсана, с нарушения и главно ритане на топката. Това бе в руслото на поведението на ЦСКА-София, за който краен резултат 0:0 щеше да е истинско постижение. 

Стигна се до прекъсване на двубоя за няколко минути заради димки от сектор Б. 

Все пак "Левски" издебна своя момент и при отнета топка и вихрена акция Стефанов проби, а след подарък от Брадли де Нойер се оказа на празна врата и нямаше как да сбърка (горе). Набързо стана и 2:0 след контра.

Както и на финала на Купата, ЦСКА-София нямаше отговор.

Преди мача на "Лудогорец" лидер е ЦСКА 1948 с 23 т., шампионите имат 22, с колкото са ЦСКА-София, за който това бе първа загуба, и "Локомотив" (Пловдив). "Левски" е осми с 18 т. Като изключим ЦСКА 1948, останалите са с мачове по-малко.