Анджелина Джоли изненада украинци, като се появи в кафене в град Лвов. 46-годишната актриса привлече вниманието, влизайки облечена напълно небрежно, за да си купи кафе.

Тя бе снимана от фенове, които споделиха видеото в социалните мрежи. 

"Нищо специално. Само Лвов. Просто отидох да пия кафе. Просто Анджелина Джоли“, написа Мая Подгородецка, която публикува кратък клип с Джоли във Фейсбук.

„Украйна просто е подкрепена от целия свят“, допълва жената.

Холивудската звезда Анджелина Джоли се появи вчера изненадващо в Лвов (Лвив). Това пък съобщи губернаторът на украинската област Максим Козитски в Телеграм, пише "Гардиън".

Според него Джоли, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат на организацията за бежанците към ООН от 2011 г., пристигнала да се види с украинците, които са избягали от войната в другите части на страната в Лвов, тя се срещнала и с деца, които се лекуват след наранявания, получени при въздушните удари на гарата в Краматорск в началото на април.

При тази атака над града в Източна Украйна изглеждаше, че целенасочено се обстрелват събраните предимно жени и деца, които се опитваха да напуснат опасния района. Тогава бяха убити 52 души, имаше много ранени.

"Тя беше много трогната от историите на децата", написа Козитски. "Едно от момичетата успя дори насаме да разкаже на Анджелина Джоли за мечтата, която има", добави той.

Джоли се е видяла и с евакуирани хора на централната гара в Лвов, както и с украински доброволци.

"Посещението беше изненада за всички нас", добави той. "Много от хората, които я видяха, дори не повярваха, че е тя. Но от 24 февруари насам Украйна показа на света, че тук има твърде много невероятни неща", завършва той.