Великобритания е толкова малка, че една руска междуконтинентална ракета "Сармат" стига да "потопи" острова веднъж и завинаги.

Тази заплаха за пореден път размаха вчера един от главните пропагандисти на Кремъл Дмитрий Кисельов, генерален директор на агенция "Русия днес".

В предаването "Новини от седмицата" ("Вести недели") по тв канала "Русия 1" ("Россия 1") той каза също, че Москва може да види сметката на Обединеното кралство и с помощта на безпилотния си морски робот "Посейдон". 

По думите му взривът на това термоядрено торпедо край британските брегове може да вдигне вълна висока 500 метра, която освен огромна кинетична енергия ще носи със себе си и екстремна радиация.

Заплахата беше онагледена и с графика от предаването.

Миналия месец Русия направи пробен пуск на нов модел "Сармат" в очевидна демонстрация на сила и предупреждение към Запада, който снабдява с оръжие Украйна. 

 
Кисельов не е първият кремълски пропагандист, който "потопява" Великобритания. Преди него колегата му Владимир Соловьов в разговор с Дмитрий Рогозин, шеф на "Роскосмос", каза, че една ракета "Сармат" се равнява на "минус една Великобритания".