Бойко Борисов в Костинброд:

"Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за "Хемус" ги няма. 1,2 млрд. лв. за водопроводи ги няма. Днес отново теглят 200 млн. заем на 3% лихва. За 3 години са 18 млн. лв.  Само днес губим 18 млн. лв. от лихвите. А по време на лошия модел "Борисов" даваха заеми на отрицателна лихва. Да им пазим парите на банките”.

Това обяви на среща в Костинброд с членове и избиратели председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Кога ще ги изработим тези пари, за да правим сцена тук, попита Борисов и допълни „не знам какъв е този ентусиазъм, че след 2 октомври ще управляваме - държавата е счупена. Не смешно, трагично е. После ще излязат на Орлов мост и ще кажат, че ние сме виновни. Въпросът ми е кой ги инсталира, кой искаше България да е разрушена?

Пред симпатизнатите Борисов прочете част от публикация, свързана с доклада на ДАНС за далаверите с газа на предишните управляващи-,,Кирил Петков сключва фиктивен договор за 1 млн. лв. с консултанти. Засечени 5 офшорки, свързани с ПП, през които минавали комисионни. Прокуратурата разследва Кирил и Асен за 100 млн. лв., "ощипани" от бюджета.”

"Бях си поставил един срок за пенсиониране, когато видя АМ "Хемус" готова. "Струма" я съсипаха, но ще стане. И с "Хемус" опитаха, но много беше направено и там. Две години хаос, застой, пустош", обяви Борисов.

"Съседите ни от Сърбия идваха тук, техният премиер казваше, че каквото каже Бойко, това става на Балканите", припомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ показа с графика как държавният дълг се увеличава драстично при управлението на "Промяната". В момента дългът от 29,2 при ГЕРБ е скочил на 36,2 млрд. при Асен Василев.

"Ако тези хора управляват след 2 октомври, дългът ще стане 50 млрд.", прогнозира председателят на ГЕРБ. 

Той показа и графика за увеличаването на инфлацията - от 0,6 при ГЕРБ, до над 15% при "Промяната".

"Правили са схемата да откраднат милиарди и ето как става с по 1, 2 лв. на литър гориво. Не знам защо служебното правителство продължава да го търпи това. На 3 октомври, ако ние сме на власт, слагаме 1 лв. мито. И на всяка бензиностанция, като заредиш 100 литра - връщат ти 100 лева. Ето това разследват от публикацията, която Младен ми даде да прочета. "Булгаргаз" купува при нас от "Газпром" за 86 евро. При Киро и Асен "Булгаргаз" отива в румънския "Газпром", оттам в швейцарския. Кирил Петков и Асен Василев правят голяма услуга на "Газпром". Вместо по 86 евро, те го купуват с 30% по-скъпо", обясни Борисов.

Борисов добави, че България е преживявала войни и ще преживее и Киро и Асен. Той призова присъстващите да разкажат на своите съседи, че след 2 октомври последният шанс е да се съберат всички политици.

Заедно с него бяха водачът на листата на коалицията за София-област Младен Маринов и вторият в нея - Радомир Чолаков.

"Те отдавна са загубили доверието на българските граждани. Дойдоха на власт на крилете на омразата и ще си отидат много скоро от власт като най-мразените хора", обяви Младен Маринов по адрес на "Продължаваме промяната". От държава, която беше лидер на Балканите, се превърнахме в държава, която да чака помощи, каза още Маринов и добави, че не очаквал такава разруха във всички сектори. "Искам да предупредя Кирил Петков да не говори от ваше име и да казва кой кога ще се пенсионира. Това не е негова работа. Ние имаме да свършим още много работа. На него ще му пожелая да си вземе един билет за 3 октомври и да се върне в Канада", коментира Младен Маринов.

"Спираме да сме любезни. Тези хора няма повече да казват кого ще вкарват в затвора. И без да искам да ставам пророк, само ще ви спомена три неща - има едно досъдебно производство за нарушаване на Конституцията с подписване на невярна декларация. Това дело стои. Незаконните арести на г-н Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са злоупотреба с власт. След изборите ще попитаме институциите за тази злоупотреба с власт и тогава ще видим кой ще лежи в затвора. Третото нещо е сигналът, който пуснахме с Делян Добрев, за измама с купуването на газ. ДАНС ни благодари и ни обясни, че данните са изпратени във Върховна касационна прокутратура. Знам какво пише в сигнала. И за това някой ще лежи. Призовавам бившия директор на "Булгаргаз" да започва да говори кой какво му е нареждал", призова Радомир Чолаков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ