Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърс турнира на клей в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро - 6:0, 6:3 срещу Диего Шварцман.

Първата ни ракета с неочаквана и за самия него лекота се справи с един от най-добрите играчи на тази настилка, макар и не в най-добрата си форма напоследък. Димитров записа три пробива в първия сет срещу 13-ия поставен аржентинец и му върза "геврек".

Във втората част Шварцман най-сетне прекъсна серията, като взе първия гейм, а след това бе близо до пробив. Григор обаче устоя, а след това отново успя да наложи превъзходство, затруднявайки често грешащия си опонент с дълбоки удари. Вървеше и сервисът му.

Димитров записа пробив за 2:1, а накрая и още един за 6:3 след 70 минути на корта още от първия си мачбол.

Това е трета победа в общо четири двубоя на Григор срещу Диего Шварцман, като единствената му загуба е на финал в Истанбул преди години.

В третия кръг в испанската столица българинът ще се изправи срещу победителя от мача между Люка Пуй (Франция) и Стефанос Циципас (Гърция), който е по-късно тази вечер. Димитров и Циципас играха наскоро в Барселона и гъркът спечели убедително.

"Резултатът говори сам за себе си. Всичко се получи. Изпълних ударите си по най-добрия начин. Поставих противника под напрежение, той ми даде много пространство и шансове да удрям топката добре. Бях концентриран да печеля всяка една точка, която мога, рече Гришо в интервюто на корта.

- Настройката ми беше различна заради по-хладното време. Не съм си поставял каквито и да е цели. Опитвам се да извлека максимума. Ако играя като днес, ще имам шансове."