Политологът и социолог доц. д-р Антоний Гълъбов е починал внезапно.

Това потвърдиха за БТА от Нов български университет, където той е преподавател. 

Тъжната вест съобщи и неговият колега Антоний Тодоров с пост във фейсбук. 

"С тъга научих, че завчера е починал моят колега и адаш Антоний Гълъбов", написа той. 

А Огнян Минчев сподели:

"Бог да прости Антони Гълъбов! Ерудиран социолог и политолог, компетентен експерт и анализатор на социалните и политическите процеси в България и в Европа. Гражданин с позиция, която отстояваше при всякакви обстоятелства. Тръгна си много рано..."

Доц. д-р Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 г. в София. Висшето си образование завършва през 1989 г. - специалност "Социология" в катедра "Социология" на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, припомня БТА.

В периода 1987-1990 г. доц. Антоний Гълъбов е работил в  Научноизследователския институт за младежта, а по-късно и в Института по социология към БАН. Бил е експерт в Асоциация "Прозрачност без граници" и преподавател в Департамент "Политически науки" в Нов български университет. 

Доц. Гълъбов е водил университетски курсове в Нов български университет, в Софийския университет "Св. Климент Охридски", във Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Бил е и консултант на български и международни неправителствени организации, работещи в сферата на изборите, човешките права, противодействие на корупцията, етнически и религиозни различия, прозрачност на местната власт.

Доц. Антоний Гълъбов е автор на монографии, студии, статии в сборници и научни списания, както и на статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания.

Клуб Z изказа съболезнования на семейството и близките на доц. д-р Антоний Гълъбов.