„Не отговаря на истината разпространената от медии информация за прекратяване на делото, заведено от съпредседателя на „Продължаваме промяната" Асен Василев срещу Тошко Йорданов за неверни твърдения от негова страна, произнесени от трибуната на Народното събрание“.

Това се казва в прессъобщение на ПП, изпратено до медиите във връзка с информация от вчера, че съдът е спрял делото между двамата.

Внесена е обща молба от двамата с искане за спиране по взаимно съгласие, потвърдиха вчера от Софийския градски съд пред Клуб Z. Както уточнихме още тогава, това означава, че съдът е спрял делото, а не, че го е прекратил, и е уведомил страните, че ако до 6 месеца не постъпи искане от някоя от тях за възобновяване, тогава то ще бъде прекратено.

В потвърждение на това насроченото за 20 септември първо заседание по случая не беше проведено.

„Към момента ходът на делото е спрян от Софийския градски съд поради подадено предложение от Тошко Йорданов за извънсъдебно споразумение. Асен Василев не е приел това предложение и съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане на която и да е от страните“, се твърди обаче в прессъобщението на „Продължаваме промяната“.

Иcĸът зa нанесени вpeди бe зaвeдeн oт Aceн Bacилeв заради твърденията на Тoшĸo Йopдaнoв от парламентарната трибуна, чe бившият финансов министър e oтĸpaднaл интeлeĸтyaлнa coбcтвeнocт и e бил ocъдeн зa тoвa oт лoндoнcĸи cъд.

„Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано в лондонския съд, не трябва да бъде български министър“, каза тогава Йорданов.

Василев потърси обезщетение от 25 100 лв. за нанесените му щети.