Съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев поканиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и избран от него член на партията му на двоен дебат.

„Всички социологически проучвания показват, че или „Продължаваме промяната“, или ГЕРБ ще има най-големи шансове да сформира правителство. Всеки български гражданин заслужава да знае какво ще получи от кабинет с мандата на всяка от двете партии. Хората заслужават да чуят това директно от лидерите на двете формации, които могат да очертаят пътя на следващото управление на България“, пишат Петков и Василев на Борисов.

Двамата уточняват, че на 2 октомври страната ще направи исторически избор – да се върне назад към провалената политика на прехода или да изгради променена България.

„Затова Ви каним на публичен дебат на неутрална локация, най-късно в четвъртък вечерта – между Вас, заедно с още един Ваш представител, и нас двамата. Нека поговорим как ще помогнем на хората да преминат по-леко през зимния сезон, как ще стимулираме икономическия растеж, така че България да не бъде най-бедната страна в ЕС, как може в страната ни да има добри болници и училища, как ще продължим да увеличаваме доходите на работещите и пенсионерите и как ще подкрепим младите семейства и децата. Тези въпроси са важни за всички български граждани, а ние сме задължени да дадем отговорите“, пишат още двамата съпредседатели на „Продължаваме промяната“.

Според Петков и Василев народът не може повече да бъде лъган и затова лидерите, които носят отговорност, трябва да са част от този дебат.

„Ако Вие откажете участие, г-н Борисов, лидерски дебат няма да има, защото е ясно, че именно Вие определяте политиката на ГЕРБ и в този смисъл Вие носите отговорност, независимо дали ще бъдете отново министър-председател или не. Призоваваме Ви да не Ви е страх, г-н Борисов! Очакваме отговора Ви възможно най-скоро, за да направим необходимата организация“, завършва собственоръчно подписаното писмо до Борисов.

А ето как изглежда и оригиналът на писмото:

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ