Националният отбор на България записа победа в нервен и тежък мач срещу Северна Македония в Лигата на нациите - 1:0 в Скопие. Кирил Десподов оползотвори контра в 50-ата минута. 

От 14-ата нашите останаха с човек повече - съдията Юлиан Вайнбергер от Австрия вдигна директен червен картон на Тодор Тодороски заради влизане с бутоните в крака на Марин Петков.

Домакините очаквано посрещнаха нашия тим враждебно. Те бурно освиркаха българския химн и обиждаха през целия мач, чуваше се "цигани", "татари" и т.н. На терена пък футболистите им се държаха доста провокативно.

България не победи световен гранд, а от играта има много какво да се желае, но селекцията на сърбина Младен Кръстаич показа хъс и желание. Нещо, което липсваше доскоро.

Отборът записа две поредни победи за първи път от много време насам, запази мястото си в Дивизия 3, както и в четвърта урна на предстоящия жребий за Евро 2024. Групата спечели Грузия, а България зае второто място, което е изненада след лошия старт.

Кръстаич пък отбеляза мечтано начало - с две поредни победи.

Той направи три промени в състава в сравнение с успеха над Гибралтар преди три дни. В защита Пламен Гълъбов и Виктор Попов смениха Петко Христов и Иван Турицов, а в халфовата линия Янис Карабельов започна вместо Филип Кръстев.

След напрегнатото начало мачът се изнерви още повече в 14-ата със заслужения червен картон на Тодороски. 

В 24-ата Енис Барди увлече няколко български защитници и подаде на Малин Ристовски, който нанесе тежък удар извън наказателното поле, но Даниел Наумов успя да избие в корнер.

В 27-ата Радослав Кирилов се освободи много добре от защитата и успя да продължи към капитана ни Кирил Десподов, който не очакваше топката и си поведе твърде силно, като тя отиде право в ръцете на вратаря на домакините Столе Димитриевски.

На почивката Младен Кърстаич пусна в игра като резерви Филип Кръстев и Никола Илиев на местата на Илиян Стефанов и Янис Карабельов.

България откри в 50-ата минута. Тогава Ради Кирилов подаде на Кирил Десподов, който овладя топката на гърди и стреля остро между краката на вратаря Димитриевски.

В 58-ата Десподов центрира от корнер на задна греда, където Антон Недялков с глава насочи топката в обратния ъгъл, но тя бе избита от Бейтулай пред голлинията.

В 62-рата минута домакините бяха много близо до изравняване, като Алиоски стреля от въздуха, а Валентин Антов успя с глава да избие топката пред голлинията. 

В 71-вата Виктор Попов влезе на скорост в наказателното поле на домакините, но диагоналният му изстрел бе много неточен.

В края на мача едва не се стигна до масов бой, като Кирилов бе провокиран от домакините и се стигна до меле между футболистите. 

В добавеното време Марин Петков изчисти топката пред голлинията ни, а дебют за България направи и Иван Йорданов, който замени Десподов.

След мача на националния стадион в Скопие ехтеше "българи, юнаци".