Супермаркетите, колите и асансьорите са само част от необичайните места, на които са се родили бебета. Но едно пеленаче в Бразилия със сигурност претендира за най-метълското пристигане на белия свят за всички времена.

Двудневният Луан Фигейро е роден на концерт на Metallica на стадион Couto Pereira в южния щат Парана в Бразилия и то под звуците на Enter Sandman, според майка му. Което си е интересен вход към живота, отбелява life.dir.bg. От Metallica споделиха подробности за раждането със своите 8,2 милиона последователи в Instagram Stories.

Джойс Фигейро, която купила билети за шоуто преди три години, каза, че е била бременна в 39-ата седмица и е седяла в специална зона на концерта, когато контракциите ѝ започнали по време на сета на Metallica. Тъй като оставали само три песни, планът бил да я откарат в болница с линейка след тях – но се оказало, че „няма повече време“.

Споделяйки новината в публикации, написани както на португалски, така и на английски в Instagram, Фигейро казва, че синът й е „роден точно там“ на стадиона, докато свирят най-големият хит на групата Enter Sandman. Тя написа в Инстаграм: „Луан Фигейро се появи на бял свят на 07.05.2022 г., в 23:15 ч., разтърсвайки всички метални конструкции“. „Целият ден беше много луд“, каза тя и добави, че се е пошегувала, че момченцето ще се казва Джеймс Улрих – на името на фронтмена на Metallica Джеймс Хетфийлд и на барабаниста Ларс Улрих.

Фигейро каза, че е получила много честитки за раждането на сина си и благодари на доброжелателите за тяхната подкрепа. „Аз съм в страхотна физическа форма, благодаря ви за любовта и загрижеността на всички“, казва тя.

Всъщност малкият Луан далеч не е първото бебе, което се ражда на концерт. През 2019-а жена роди по време на концерт на Pink на стадион „Анфийлд“ в Ливърпул – и според твърденията, кръстила малкото момиченце Доли Пинк.