Трима души починаха, след като бяха ударени от мълния в градинката на ул. „Пиротска” и "Опълченска" в София, предаде БНР. Има и пострадал, който е откаран в „Пирогов” в много тежко състояние. Според медии и четиримата са сирийски граждани.

Пети човек е ударен от мълния в района на Западен парк в София.

Три линейки са изпратени към мястото на инцидента, съобщава Нова тв. В рамките на 9 минути те успяват да стигнат до пострадалите. Спешните медици регистрират смъртта на трима от тях.

"Годините и на четиримата са между 20 и 30. Все още се идентифицират", допълни говорителят на „Спешна помощ” Катя Сунгарска.

Макар да звучи абсурдно в центъра на града, според бТВ четиримата са опитали да се скрият под дърво от лошото време.

За последния половин час над района на столицата са регистрирани около 800 мълнии, показват данните на метеорологичните радари.

Две дървета са паднали в резултат от силната буря, разразила се през последния час над столицата, обясниха пред "Хоризонт" от Пожарната.

Десетина са подадените до момента сигнали  за различни произшествия, няколко подлеза в центъра на града са наводнени. Четири екипа на дирекция към Столичната община са на терен и отстраняват щетите, заяви Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция”.

Бурята продължава близо час, съпроводена с мощна гръмотевична дейност.

Кадри в туитър показват сериозните валежи в София и както обикновено, наводнени улици: