Появата на съпредседателя на "Продължаваме промяната" в дебат в ефира на бТВ изгони двама опоненти от ГЕРБ.

Петков изненадващо влезе в студиото, където от името на ПП трябваше да участва бившият депутат Венко Сабрутев. Това разгневи участничката от ГЕРБ Деница Сачева, както и водещата Мария Цънцарова.

Обяснението на Петков бе, че Сабрутев е бил възпрепятстван по лични причини. Сачева обаче се оказа с подкрепление - Томислав Дончев, по собствените му думи минаващ наблизо покрай сградата на телевизията и решил да дойде, защото разбрал, че това било "свободно мероприятие".

В студиото настана 10-минутна какафония от обвинения защо Петков е нарушил регламента, който бТВ е наложила и не се е явил Сабрутев, както и защо от ПП не предупредили по-рано.

Така засегнати двамата "дебатиращи" от ГЕРБ напуснаха студиото още преди старта на разговора по същество.

Така в дебата останаха Петков, Мартин Димитров ("Демократична България"), Христо Продавнов (БСП, Любомир Каримански ("Има такъв народ") и Деян Николов ("Възраждане").

Разговорът приключи както и започна. Този път съпредседателят на ПП бе подложен на разпит от страна на бТВ защо се е явил вместо Сабрутев. Той посочи, че било по-добре да дойде лидер, ако ще се говори за бъдещи политики и попита къде е Бойко Борисов. Цънцарова заяви, че дебатът не е лидерски. После пък контрира, че личните причини на Сабрутев се оказали участие в друго студио. Не стана ясно кое. Но Сабрутев е бил в Нова тв часове преди дебата по бТВ.