Един въпрос ме измъчва тия дни – плаща ли Кремъл на троловете и пропагандаторите си двойна надница в събота и неделя? Все пак по закон през уикенда и на празник работещите трябва да бъдат заплатени по-високо. А като гледам българските телевизии каква навалица е от путинисти точно в събота и неделя... няма начин надницата да не е примамлива. Така уплътняват чудесно уикенда – хем могат да кажат на жената, че са за риба, хем им плащат за това. А и не е лъжа – шарани да искаш по телевизията.

Такива лъжи се леят от всичките големи телевизии, че се чудя дали българите изобщо ще разберем, когато войната свърши? Да не се окажем в позицията на онзи японски селянин, дето избягал от армията през Втората световна и го намерили в една землянка в гората чак през 60-те години, неподозиращ, че всичко отдавна е свършило?

Представям си докъде ще сме се докарали след 20 години, ако караме само на бг телевизия. Всеки български гражданин поне веднъж ще е имал собствена партия и ще е обещавал на избирателите да ги измъкне от прехода. На децата ще се разказват легенди за времената, в които Преходът още не е бил започнал. Също така всеки българин поне веднъж ще е участвал в уличен бой за честта на Путин – руски цар от миналото, благодарение на който България съществува във вида, в който съществува. Парламентът ще е отложил 80 000 пъти гласуването за помощ за Украйна, а хотелите по морето ще твърдят, че им трябват пари за украински бежанци. Самите бежанци ще са си отишли още преди 20 години, но това няма значение. То Алибегов още ще иска пари за ресторантите заради ковида, пък хотелите ще се минат с бежанците.

Парите в страната ще идват от туризъм, както винаги. Само че не от курортисти по плажовете, а от права за снимки на „Нешънъл джиографик“. Ще ни прелитат отгоре с хеликоптери китайци и американци и ще щракат доволни, че са зърнали местното население, което се е отказало от цивилизацията. Ще им забранят даже да контакутват на живо с нас, за да не „нарушат хабитата“. Това ще продължи така, докато някой американски турист не си изтърве бутилката от кока-кола от хеликоптера. Тоя сюжет не е оригинален, гледали сме го даже два пъти - един път във филма „Боговете сигурно са полудели“ и втори – по време на соца. Бутилка кока-кола и празна кутия от марлборо при бай Тошо ни даваха същия статут, какъвто дават и на бушмените от филма. Гордите притежатели на такива луксозни предмети стават веднага част от аристокрацията.

Костя Копейкин е едновременно премиер и опозиция и от 8 до 12 ругае опозицията си в качество на премиер, а от 12 до 16 ругае премиера в качеството си на опозиция. Така всички норми за демокрация са спазени. След 16 часа обикаля около паметника на Съветската армия и пази поставената срещу него статуя на Елеонора Митрофанова – скулптурата е страшна и отблъскваща, но е напълно реалистична. Въпреки това има граждани, които се възмущават от нея и искат да я унищожат, защото „истинските рускини са красиви“. Самата Митрофанова е все още посланик на Русия в България и едновременно с това персона нон грата – заварено положение от 2022 година. По тази причина нито може да си тръгне, нито да остане завинаги и се е барикадирала в посолството в София. От време на време Волгин й мята кюфтета през оградата, защото е милостив, а и човек на честта. „Толкова време тя ни даваше кюфтета, сега е наш ред. Като родна майка ни е“, обича да обяснява той в „12+3“. БСП пък й плаща тока, но това е по навик – те винаги са давали всичко, което българите имат, на Русия. Фейсбук отдавна няма, заместен е изцяло с „Джипка тв“ на Бойко Борисов. Той още обикаля села и паланки, канят го и по сватби, защото е талатлив шоумен. Коронният му номер е да убеждава хората, че ей сега ще спре газът и всички ще умрем, освен ако не го изберем отново. Говори се, че Русия наистина ни е спряла газа преди 20 години и това е трябвало да ни обрече на сигурна смърт, но тя все още не е настъпила. Въпреки това във всеки сутрешен блок Райчев и Овчаров плачат за съдбата на обезгазена майка България. Нищо, че газ има и то толкова, че ако не е бг телевизията, никой няма да е разбрал, че Русия не ни снабдява.

Причината за това изобилие е, че светът отдавна е минал на възобновяеми източници, но българите отказват да се присъединят към това, защото не им е много ясно къде точно е далаверата, а те хич не обичат далавери. Особено, ако не участват в тях.

Освен газ, в България на бъдещето има и много култура. Да, театри, опери, оркестри са затворени още през 20-те години на века, но пък за сметка на това имаме чудесни народни хора. Всяка неделя всички българи се хващат на хоро от Видин до Кулата и от Калотина до Силистра и веят байраци, възпявайки гордия си дух, смелостта, красотата и най-вече акъла си. И след 20 години българите продължаваме да сме най-умните в света, но не го показваме от обида, защото по някаква конспиративна причина никой не ни вярва.  Даже прелитащите с хеликоптери туристи над нас, които ни снимат и много внимават да не си изтърват бутилките от кока-кола....