Атанас Михнев се отказва от участие в компания си, която беше оценена за милиони от инвеститори, за да стане част от "Промяната". "Всеки от нашия екип, не само аз, изостави комфорта на познатото и сигурното и скочи в битката за бъдещето на България. Ние, като доказани в своята сфера професионалисти, може да имаме План Б, но България няма - родителите ни нямат, защото вземат пенсии тук; децата ни нямат, защото те говорят български и учат на български и в България. Бабите ни нямаха план Б. Те си отидоха с по 300 лева пенсии, но гледаха политици, возещи се в скъпи лимузини за тяхна сметка. Щом успяхме за 7 месеца да увеличим пенсиите повече отколкото за последните 12 години, значи пари има и е имало. Затова трябва да си довършим работата и да променим България", споделя Михнев мотивацията си да стане част от новото политическо поколение на България.

Той е кандидатът на "Продължаваме промяната" с номер 107 в 24 МИР в София. 

Факт, който хората не знаят за Атанас Михнев е, че даряваше голяма част от депутатската си заплата за училища и образователни институции.

"За мен образованието е дългосрочната инвестиция, която една нация трябва да прави всеки ден. Срещнахме се със синдиката на учителите, пред който препотвърдихме нашия ангажимент да продължим да инвестираме в българското образование и в българския учител." 

Правителството на "Промяната" започна решителни промени в социалната, икономическата и законодателната сфера. Именно заради ефективните първи стъпки, правителството беше свалено от коалицията на ГЕРБ, "Възраждане", ДПС и "Има такъв народ". Промените, които най-пряко влияят върху живота на хората са повишените пенсии на близо 1 милион пенсионери, голяма част от които бяха под линията на бедността; облекченията за младите семейства и въвеждането на безплатните детски градини и ясли, както и спирането на корупционния канал за отровни храни на "Капитан Андреево", посочва Михнев.

"Усърдната борба с корумпираното статукво обаче е онова, което винаги е било в нашия дневен ред. Тя е наш приоритет, независимо от събитията и временните кризи, които, апропо, също успяхме да овладеем без последици за българите, в кратките месеци на нашето управление", допълва още Атанас Михнев. 

Хората, които изградиха въпросното статукво, пуснаха толкова дълбоко пипалата си, че успяха да поставят на колене и най-висшите сектори - символи на едно добре развито общество - образованието и културата. Когато тези две сфери са притиснати в ъгъла, обществото се приближава до една форма на съвременна примитивност, в която не може да вирее демокрация и справедливост - смята кандидатът на ПП за 24 МИР.

"Пошлост, материализъм, арогантност - това са само част от низшите поведенчески прояви, които бяха издигнати в култ в обществото, което Борисов и неговата шайка се опитваше удобно да си изгради по своя мярка. Срещу това противопоставяме "Промяната" - стабилен екип от интелигентни и активни граждани и компетентни професионалисти, чиято цел е да промени модела из основи", допълва той.

По време на срещите ти си с хората в рамките на кампанията, Михнев става свидетел на реакциите на хората, които казват, че не са били наясно, че от ПП са вдигнали пенсиите, направили детските градини безплатни и освободили корупционния канал за отровни храни на ГКПП "Капитан Андреево".

"Докато другите само говорят за това преди избори, ние реално успяхме да вдигнем пенсиите и да осигурим безплатни детски градини. Другите дават обещания, а ние го правим. Променяме статуквото. Затова в тази кампания тръгнахме по улиците и си говорихме с хората, за да ги погледнем в очите и да им разкажем от първа ръка какво сме направили", разказа Михнев.

Допълва още, че хората не знаели конкретната причина за падане на правителството, но са чували, например, че коалиционният партньор попитал Кирил Петков "Защо си се огледал в моя милиард?". Но не са чули отговора:

"Защото този милиард не е негов. Налагаше се и да обясним, че това е именно причината да бъде свален кабинетът "Петков" - защото спряхме източването на парите на българите към старите политици на статуквото. Не беше "заради Македонияяяяяяяяяяя", както се опитаха да внушат на хората! И да, г-н Слави Трифонов също е част от това статукво, нищо че се опита да се представи за автентичен носител на промяната", посочва Михнев. 

Изборите на 2 октомври са последният шанс на едно поколение, последният вододел - смята той.

"Вие знаете ли колко мои приятели ми казват, че ще емигрират, ако се върне Бойко? Да си довършим работата означава да скъсаме с прехода и с неговите политици! Неговите кюлчета и чекмеджета, сараи и лимузини. Не можем да допуснем още едно поколение да се надява децата му да избягат от България. Затова трябва да гласуваме на 2 октомври! За да си довършим - като общество, като България - работата!", убеден е Михнев. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!