Кубрат Пулев победи по точки американеца Джери Форест в мач от 10 рунда в тежката категория на професионалния бокс в Лос Анджелис. Това бе първи двубой на Кобрата след близо година и половина.

Форест е на 34 години, с 26 победи, 5 загуби и 2 равни мача в кариерата си - като 3 от пораженията му и двете равенства са в последните 3 години.

Съдиите дадоха предимство на Пулев - 3:0, като в картите им точките бяха шест и осем (два пъти) в негова полза.

Българският боксьор на няколко пъти бе близо до нокаут.

Мачът започна със закъснение от час и половина. От щаба на Пулев не одобриха ръкавиците на Форест. Мина доста време, преди да бъдат намерени подходящи. Кубрат имаше подкрепата на много българи в залата.

Първият рунд бе равностоен, а вторият - спечелен от Пулев. Също и третият, в който двамата боксьори размениха най-много удари от началото на двубоя.

В четвъртия гонгът спаси Форест, след като Пулев го засипа с удари - поне 5-6 в главата и тялото. Така в следващия нашият представител тръгна с мощна атака, явно с идеята да довърши противника. Форест търсеше клинчове.

Шестият рунд бе малко по-равностоен, но отново с превес на Кубрат. Джери Форест едва оцеля и в седмия, в който опонентът му съумя да вкара чисти удари. Лекар се качи на ринга, за да прегледа американеца.

Осмият рунд не направи изключение - превъзходство за Пулев. Следващият предложи по-оспорвана битка, като Форест опита да е по-активен.

В последният Джери Форест, явно съзнавайки, че губи мача, опита нокаут, но Пулев го контраатакува успешно и след края вдигна победоносно ръце.