Българска ученичка е спечелила първо място за ниво А1 на най-голямото състезание по английски в света - Kangaroo Global Linguistics.

Боряна Ангелова, която е в 6-ти клас в столичното 31-во училище СУЧЕМ "Иван Вазов" в добавка получава най-висок брой точки от всички участници и печели и наградата "Общ победител за 2022 г."

Международният кръг на състезанието се проведе от 23-25 септември в гр. Солун. Във всяко от езиковите нива български ученици от цялата страна показват отлични резултати и заемат челни позиции.

В ниво А2 на 4-то място се е класирал Димитър Бончев от Училища за чужди езици „Александър“, гр. Бургас. В ниво B1 – 2-ро място печели Надежда Дюлгерова, ПГ „Пейо К. Яворов“, гр. Петрич и в ниво B2 – 4-то място заема Жасмин Ялчън, ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали.

Престижната надпревара се организира за поредна година у нас от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, която получи наградата „Най-добър партньор за 2022 г.“ На националния кръг по-рано през годината участваха над 600 ученици от 118 училища.

"Изключително горди сме от постиженията на нашите ученици. За поредна година те показаха отлични резултати в съревнованието с участници от цял свят. Признателни сме на учителите, които ги мотивират и им предоставят ефективна подготовка, което определено се вижда от резултатите. Пожелаваме още много първи места на будните български ученици", коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. Членове на Асоциацията са над 150 училища, които имат възможност да работят в близост с най-старото и едно от най-авторитетните издателства в света - Cambridge University Press.

Те първи получават информация за най-новите издания, участват в организираните специални промоции и събития, срещат се с едни от най-известните английски лектори.