"Единият се кефи на кайт, другият - на опера. Но и двамата гледат в една посока."

Това не е гатанка, защото отговорът е прекалено очевиден. Но пък така двамата - единият с кайта, другият - с операта, бяха анонсирани днес на трибуната пред НДК, от която "Продължаваме промяната" сложи край на предизборната си кампания - с концерт.  

"Кирил и Асен не могат да направят промяната. Кирил и Асен и още 135 депуатати след 2 октомври, пак не могат. 20 000 човека от нас може би имат някакъв шанс. Но всички заедно ще кажем край на прехода, ще го отключим този потенциал и ще си отвоюваме България обратно! Да кажем "заедно"! Благодаря ви и в неделя ще се поздравим!", приветства събралото се множество "човекът с кайта" - Кирил Петков. 

А другият съпредседател на ПП - Асен Василев, направи кратък исторически преглед на хилядолетната българска история с всички нейни възходи, за да посочи в заключение:

"Това, което се случва през последните 30 години, е да ни се казва, че сме малка държава. Шестата по големина в ЕС по територия... Да ни се казва, че имаме нужда от голям брат да ни пази - никой не трябва да ни пази, сами сме се пазили толкова векове. Да ни се казва, че ние нищо не можем, че сме малка икономика, че сме бедни, защото сме некадърни, че крадем, и всякакви такива глупости. И моят отговор на цялото това нещо е - не сме! Има една малка прослойка, която вече си призна, че иска да върне коалицията на кражбата между ГЕРБ и ДПС, официално си го признаха. Тази малка прослойка краде живителните сили на народа, вкарва разделения, лъже и ни казва, че ние не можем и гони хората, които не са съгласни, извън страната."

След което обобщи:

"На 2 октомври можем да сложим край на това. Това е битката на 2 октомври! Битката на 2 октомври е да кажем, че можем, че заслужаваме повече и че искаме това повече за всички нас, а не за шест фирми и две чекмеджета с кюлчета и пачки!"

Съпредседателите на ПП призоваха множеството не само да гласува тази неделя, а и да изкарат от домовете им своите роднини и приятели да сторят същото, защото само така могат да бъдат възпрени "патериците" и "златните пръсти", подкрепящи потенциалните коалиции на кражбата - препратка към познатото минало на малки подкрепящи мнозинство партии (и индивиди) в парламента.

Началото на концерта, с обявен час 17:30, доста се позабави. Но не по технически причини, а по причина на това, че бившият депутат и кандидат за нов мандат Христо Петров - Ицо Хазарта, който трябваше да го открие с последното си парче "Депутата Христо", отдели време за всеки, желаещ да се снима с него. Без оглед на възрастта (и избирателните права).

А на няколко метра от него същото правеше и Кирил Петков. Озовал се насред група ученици, Петков надълго разговаря с тях, за да стане ясно накрая: те искат да се запишат в младежката структура на "Продължаваме промяната".

Хазарта и Петков с едно от младите попълнения на ПП. Хазарта и Петков с едно от младите попълнения на ПП.

"Виновникът за статусите на Стефан Янев", както бе анонсиран час по-късно Хазарта, се качи на сцената, за да изпее "Виж, кво, според мен за всичко е виновен лично Депутата Христо". С което сложи началото на концерта, продължил до тъмно с Мила Робърт, легендарните "Акага", "Тангра", Дичо и Теди Кацарова.

Като всяко масово (и политическо) мероприятие, се появиха и нежелани елементи - като един от бившите съратници на Николай Бареков, сега брандиран с камера и микрофон на един сайт, разпространяващ спорни новини. Но бе бързо локализиран от привържениците на ПП и обграден с плакати на "Промяната", така че да не може да провокира.

На концерта "до последен дъх" (по "Тангра"), останаха хиляди граждани, сред които можеше да бъдат забелязани и депутатите на ПП, мнозина със семействата си, като председателя на 47-мото Народно събрание Никола Минчев, председателят на парламентарната група Андрей Гюров, Александър Дунчев, Искрен Митев, Радослав Рибарски, Александър Ракшиев; вицепремиерката Калина Константинова, шефката на кабинета на Петков като министър-председател - Лена Бориславова, бившият съратник на Слави Трифонов и министър на спорта Радостин Василев и мн. др.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!