По традиция днес политиците упражниха правото си на глас, след което казаха по няколко думи пред медиите.

Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, които да овладеят кризите, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт, а това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. Това каза президентът Румен Радев, след като гласува на предсрочните парламентарни избори в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Влизането в спирала от избори не е от полза на нито един български гражданин. Това заяви пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев, след като упражни правото си на глас на изборите за Народно събрание в 60-о Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, в столичния квартал „Бенковски“.

Призовавам колегите политици, след довечера, за разум, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите, след като гласува в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя.

"Аз съм най-добрият и разумен политик. Аз съм с най-много опит", каза още Борисов.

"Днес изборът е много важен. Изборът е между връщане обратно в годините на прехода и една нова и променена България", заяви Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме Промяната“ (ПП), след като упражни правото си на глас в 133 СУ „Александър Пушкин“ в София.

Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом, за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата, за повишаване на доходите, за развитие на икономиката, което да гарантира просперитет на България. Това заяви пред журналисти лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като гласува на предсрочния парламентарен вот в 25 ОУ "Д-р Петър Берон" в София.

"В България в момента има нужда от сигурност. В България трябва да възстановим нормалността, трябва да възстановим диалога, който отсъства повече от десетилетия“, това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след като упражни правото си на глас.

На днешните предсрочни парламентарни избори той гласува в Кърджали, като този път това се случи в Основно училище „П. К. Яворов“.

На страната ѝ трябва управление. Не какво да е, а смело и реформаторско, каза съпредседателят на “Демократична  България” (ДБ) Христо Иванов, след като гласува в секция в 93-то училище в София.

Единственото правителство, което ние ще подкрепим, е правителство с мандата на "Възраждане". Това каза днес, след като упражни правото си на глас в секция в ОУ "Стоян Михайловски" във Варна, председателят на партията Костадин Костадинов.

Българските национални интереси са "червените линии" за "Български възход", ако формацията участва в преговорите за съставяне на следващото правителство. Това заяви пред журналисти лидерът на партията Стефан Янев, след като упражни правото си на глас в 108 СУ "Никола Беловеждов".