"Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с 3%, както миналия път ги спечелихме с 3%, като се отчете вотът от чужбина. Това дава ясно мандат на ГЕРБ да направи правителство. Оттук нататък ни чака една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех - да направи правителство, защото техният успех е успех на всички българи."

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира изборните резултати, според които ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП - втора.

С тази заявка ПП хвърли ръкавицата на партията на Бойко Борисов, тъй като за пореден път оттам обявиха, че няма да се коалират с нея.

"Ние обещахме много ясно, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена. И ще си изпълним обещанието. Защото ние като политици, като обещаем нещо, изпълняваме", затвърди другият съпредседател на ПП Кирил Петков.

И двамата не отговориха на въпроса какво ще направят, ако ГЕРБ не успеят и ПП получат втория мандат за съставяне на правителство.

"Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила, означава, че носи отговорност. Сега е техният ред те да направят коалиция, като народът им даде мандата", допълни той.

А насред суматохата и надвикванията на журналистите Василев обобщи:

"Българският народ ни отреди мястото на опозиция".