Медиите откриха съпругата на руски войник, която заяви, че иска „да издълбае петолъчки на гърбовете“ на украински деца. Тя е работила в детска болница.

Журналисти от програмата "Схеми" (проект на „Радио Свобода") идентифицираха съпругата на руски военнослужещ, която, според Службата за сигурност на Украйна, е казала на съпруга си, че е готова да стреля по деца.

Записът от разговора между окупатора и половинката му, която живее в руски град, граничещ с Украйна, където украинските граждани са принудително евакуирани, беше публикуван на 11 май.

В него жената разказва, че украинските деца отказват да празнуват Деня на победата и го наричат „не техен празник“, споделя със съпруга си идеи за изтезанията на украинци, които тя нарича „нацисти“, и подчертава колко много ги мрази.

"Чат ли си, че те ще пораснат и такива ще останат? Тези нацисти ще пораснат и ще бъдат същите. Защо Путин ги зове всички: „елате в Русия, елате"? Тези дебили… Да ги опукат там всичките, да ги затрият по дяволите."

"Каква си добра", вмята мъжът.

"Аз бих ги инжектирала с наркотици, ако работех с тях, и щях да ги гледам в очите и да им казвам: „Да пукнеш, да се мъчиш.“ Бих им отрязвала патките, бих изрязвала звезди по гърбовете им и въобще щях да им режа по едно ухо всеки ден, по един пръст – всеки ден да се мъчат“, казва жената на аудиозаписа.

Мъжът все пак възразява, че става дума за деца, а тя добавя:

"Наистина мразя тези украинци, Вова, сега ги мразя по принцип. Дори и децата бих ги разстреляла."

Според "Схеми", разговорът се е състоял на 29 април и е записан в Харковска област - в този момент там е бил съпругът окупатор. Жената на записа е Юлия Копитова (по рождение Циганкова). Нейният съпруг е Владимир Копитов. Мъжът е на 31 години, жената е на 30. И двамата са родом от Смоленска област. Копитов е от град Ярцево, съпругата му е родена в село Пржевалское, според разследването.

Журналистите установяват, че това е втори брак на 30-годишната Копитова. Научават също, че тя е работила в детска болница през 2019 г.

Разследващите са се свързали с участниците в разговора. Копитова отказва да говори, а съпругът й отрича, че на записа е гласът на съпругата му.

Медиите откриват и свекървата на Копитова. Тя казва, че не е говорила със сина си, тъй като нямала връзка с него. Когато й дали да чуе записа, тя заявява:

„Синът ми казва ли нещо там?? Ако тя казва нещо, тогава се разправяйте с нея."

Можете да чуете оригиналният запис на Копитова на 2:27 от видеото: