ЦСКА 1948 победи "Локомотив" (Пловдив) с 3:1 като гост в мач от 12-ия кръг на Първа лига и излезе еднолично на върха в класирането.

Столичният тим събра 26 т. - с 3 повече от "Лудогорец", който в събота загуби от "Локомотив" (София), но има два мача по-малко. Пловдивското Локо пък остава на трето място с 22 т., колкото имат ЦСКА-София и "Черно море".

Играчите на Любослав Пенев стигнаха до успеха с две попадения на Ивайло Чочев и едно на Джонатан Перейра, така нанесоха първо домакинско поражение на „черно-белите“ през сезона. 

В 39-ата минута Александър Колев се пребори за топката с Тодор Павлов в средата на терена и излезе сам срещу Динко Хоркаш, но не успя да стигне до голов удар.

Четири минути след това гостите от София пропуснаха нов отличен шанс да открият резултата. След центриране отдясно Хоркаш не се намеси сигурно и изби топката в краката на Ивайло Чочев, който стреля без подготовка от около 10 метра, но стражът на "смърфовете" успя да възстанови позицията си и да омекоти изстрела, а впоследствие Матеус да Силва изчисти от голлинията. 

В първата минута от добавеното време ЦСКА 1948 реализира попадение чрез Георги Русев, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР голът беше отменен заради засада на национала.  

Осем минути след подновяването на играта гостите от София за втори път пратиха топката в мрежата на "Локомотив", а този път попадението беше редовно. След центриране от левия фланг Ивайло Чочев бе оставен във вратарското поле на домакините да овладее на гърди между двама защитници и от няколко метра безпроблемно реализира за 1:0.

Три минути след това „смърфовете“ изравниха. Бирсент Карагарен центрира отляво в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Eлитон "увисна", а зад гърба му Преслав Боруков необезпокояван прати с глава топката в мрежата на Даниел Наумов за 1:1. Попадението беше признато след преразглеждане с ВАР, тъй като първоначално бе маркирана засада на централния нападател.

В 67-ата минута играчите на Любослав Пенев отново излязоха напред в резултата. След центриране на Ивайло Чочев отдясно, топката прехвърли защитниците на домакините и на далечната греда Джонатан Перейра засече с десния крак за 2:1. 

В 84-ата Чочев сложи точка на спора с трето попадение за ЦСКА 1948.