Костадин Костадинов успешно привлече внимението отново към себе си през уикенда, като сподели, че е "на семинар по тричане в Бродилово".

Бургаското село е известно с, меко казано, спорния обичай тричане (бесене на кучета, наричано още цирене, церене или кунден).

Ето какво пише Костадинов вчера под постинга си:

"На семинар по тричане в Бродилово.

 Според местните хора не е нужно почти нищо, освен два кола и едно въже, за да се осъществи "процедурата". Веднага се сетих, че за една друга процедура също не е нужно друго, освен два кола и въже. Само че нея ще я прилагаме не на кучета, а на национални предатели.

Има и хаштаг: скоро.

Това предизвика бурни реакции - каквато може би е била целта на т. нар. политик от "Възраждане".

"Да, никакво право нямат да се наричат “Възраждане” - всяка тяхна изява е обида за паметта на възрожденците ни. Нямам идея и защо прокуратурата се прави на нечула, невидяла и неразбрала, докато народен представител гордо пише за тричане и намеква за бесене на национални предатели, при това не за първи път", написа депутатт от ДБ Ивайло Мирчев.

 "Тук не тричаме хора. Тук не плашим опонентите си с бесене и лагери. България не е задунайска губерния и никога няма да бъде", казва още той.

Иначе под поста на Костадинов има 1100 одобрителни реакции, а според всички социологически проучвания при евентуални нови избори сега "Възраждане" ще повиши значително резултата си.

Неотдавна лидерът им говори в коментар във фейсбук, че Белене очаква отново своите обитатели и че у нас е нужна "денацификация".