Българският премиер посети папа Франциск по повод 24 май - нещо, което трябва да е протоколно събитие. Интересно е, че според Кирил Петков главата на Римотаколическата църква лично го е поздравил за усилията за борба с корупцията.

Като казахме корупция - синонимът й "Автомагистрали" започва трудно и мъчително да се обзавежда с нов Съвет на директорите. Дано е за добро.

В света още тече и разправия за нещо, което изглежда просто - кой плаща в рубли на дядя Вова и кой не (всъщност, формално никой не плаща - откриваш си сметка в Газпромбанк и те си ги конвертират). Така обаче гръцкият "Катимерини" пише, че на терминала на островчето Ревитуса 30 процента от целия капацитет от очакваните доставки е запазен за България.

Володимир Зеленски говори пред форума в Давос. Където поиска от някои от най-влиятелните и богатите хора в света: петролно ембарго, блокиране на всички руски банки и пълно прекратяване на всякаква търговия с руски компании.

А от отсрещната страна руският политолог Сергей Михеев пред тв "Россия 1" направо описа докъде там виждат границите на "операцията":

"Това, което успеем да си осигурим, по-късно ще бъде определено като наши цели."

В смисъл: завоюваме колкото може - после обясняваме...