"Аз вас ще ви оправя".

Това е казал премиерът Кирил Петков, обръщайки се към депутати от ДПС, твърдят самите депутати.

За заплахата разказа Станислав Анастасов.

"По-предишния петък в блиц-контрол към премиера и вицепремиерите след приключване на нашия въпрос, тръгнахме да излизаме от зала. Минавайки под така наречената "кошара", където са представителите на Министерски съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Застанах на дистанция на около 1.5 - 2 метра, за да може да се чува.

След което той ми каза: "Аз вас ще ви оправя". В първия момент не повярвах на ушите си, а той повтори: "Аз вас ще ви оправя", разказа Анастасов.

Той поясни, че министър-председателят е казал до три седмици в ДПС да очакват новини от ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ.

Петков казал и името на Джеймс О`Браян, ръководител на тази служба.

"Джеймс О`Браян е името на човека, до три седмици очаквайте новини", казал Петков според разказа на Анастасов.

Заплахата от премиера бе коментирана и от председателя на партията Мустафа Карадайъ. Тий също припомни случилото се по-миналата седмица, когато от движението обявиха, че ще внесат предложение за Временна комисия за "така наречените потоци".

"Когато заявихме, че ще внесем предложение за Временна анкетна комисия на излизане от залата явно не му издържаха нервите, той отправи директни заплахи към ДПС през заместник-председателя на партията Станислав Анастасов, замесвайки името на ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ и името на Америка", каза Карадайъ.

От ДПС са изпратили писмо до ръководителя на тази служба по този повод.

"Още миналата седмица ние изпратихме и писмо на г-н Джеймс О`Браян и го попитахме кой, как и защо ползва неговото име и то основно за заплахи на политическите опоненти, съобщи Карадайъ.

Представителите на движението обявиха, че са внесли предложение за временна анкетна комисия за твърденията на премиера за "така наречените потоци" - "Южен поток", "Турски поток", "Балкански поток" и връзки на ДПС с тези проекти.